Menu Home

Hvorfor jeg går op i historie

Når folk hører at jeg går meget op i historie, så er det meget delte reaktioner jeg får. Mange kan godt forstå mig og erklærer selv at de går meget op i historie, men dog at det primært at forskellige nicher inden for historie, som fx udelukkende 2. verdenskrig, Romerriget eller Vietnamkrigen for at tage et par eksempler. Men når man siger at der nærmest ikke er nogen former for historie jeg ikke finder interessante, så er det lidt mere nogle skeptiske miner jeg får frem fra folk. Når jeg så fortæller at jeg minimum er på museum mindst 2 gange i måneden så har jeg fået sorteret de sidste fra.

Jeg har altid kunnet lide historie og lige siden jeg har været barn så har jeg været stærkt optaget at forskellige historiske begivenheder. Som så mange andre så voksede jeg op med krigsfilm og var vildt optaget af Vietnam-krigen og 2. verdenskrig. Jeg begyndte at gå mere og mere op i det og i mine sene teenageår brugte jeg historie rigtig meget i forskellige opgaver i de sene folkeskoleår samt på gymnasiet hvor jeg brugte historie som en måde at lære ved at tænke bagud. For mig så er historie en rigtig god måde at lære om mennesket og hvordan vi har udviklet os. Ved at kende historien og forstå vores fortid, så kan vi også bedre forstå og forudse vores fremtid.

Det er sikkert et argument som mange historielærere og andre historieinteresserede har brugt og som folk har hørt om før, men jeg syntes nu også at det er rigtigt og noget der har hjulpet mig rigtig meget igennem årene. Folk har en tendens til at være lidt kritiske over for at lære om nogle af de knap så interessante aspekter af historie som fx politisk historie, men jeg mener nu at det er rigtig vigtig at sætte sig mere ind i historien og finder det som en god måde at kunne udvide sin horisont rigtig meget.

Det er blandt også derfor at jeg har lavet denne her side. Jeg håber at jeg ved hjælp af denne her blog kan dele ud af min glæde og passion for historie og gøre at flere måske vil finde historie interessant som jeg gør og lære at tage det til sig for at få mere ud af hvad historien har at tilbyde.

At tage på museum er heldigvis noget der er kommet en stigende interesse for blandt de forskellige aldersgrupper i løbet af de seneste par år hvilket jo er rigtig positiv. Grunden til at jeg tager på museum er for at komme ud og opleve noget anderledes og så er museum på en måde også et kunstværk. Et museum og de udstillinger der er på et museum er ikke noget der blot magisk dukker op. Det er mennesker der først og fremmest skal bruge en stor viden til at indsamle forskellige materialer til udstillingen og få det sat korrekt op så folk også finder det interessant, hvilket ikke altid er helt nemt og noget vi bør hylde.

Categories: Okategoriserade

admin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *