Menu Home

Mine bedste museumsoplevelser

For mange mennesker så kan det at være at tage en tur på Museum være lidt af en kedelig affære og for noget mange føler er meget monotomt. Dog er der visse tilfælde hvor et tur på et museum skiller sig helt ud ved at give den besøgende en helt særdeles og særlig oplevelse. Dette har jeg også tit oplevet og har derfor skrevet en kort liste over de bedste ture jeg har haft på museum og hvorfor de har været så gode. Det er præget meget af at jeg var en tur i USA for en del år siden hvor jeg oplevede nogle helt fantastiske museer hvor der bliver gjort rigtig meget ud af udstillingerne for brugeren. Den bedste tur jeg har haft var dog også på det velkendte Smithsonian museum for amerikansk historie i Washington. Det var et vældigt stort museum hvor man i den grad følte at man oplevede historien på nært hold.

I Washington har de en række fantastiske museer. Et af de andre jeg oplevede som også var en god oplevelse var Holocaust-museet hvor man i den grad kom tæt på de frygtelige hændelser og. En meget rørende men også givende oplevelse.

Heldigvis er alle de gode museer ikke kun i USA. I Europa kan vi også pryde os med nogle helt fantastiske oplevelser. Det museum som jeg bedst kunne lide i Europa og som jeg faktisk har besøgt flere gange er det nationale museum for Holland beliggende i Amsterdam, kaldet Rijksmuseum. Et vanvittigt flot museum placeret midt i Amsterdam der viser en masse fra Hollands historie lige fra middelalderen og frem til tiden som kolonimagt og til moderne tid, hvor der samtidig også er nogle fantastiske malerier fra nogle af de velkendte hollandske kunstnere.

I Danmark må jeg erklære at jeg er en stor fan af Louisiana-museet som er en oplevelse i sig selv. Lidt som det nye Moesgaard Museum som jeg beskrev tidligere, så er Louisiana arkitektonisk en oplevelse i sig selv som gør oplevelsen endnu bedre.

Der er rigelig med gode museer og tage af og det gældes om at finde hvad der interesserer en og tage det hele som en oplevelse. Som hærdet museumsgænger så er det altid en fornøjelse at komme ud til en oplevelse der skiller sig ud, enten ved at være anderledes eller endnu bedre, ved at være så gennemført at man nærmest intet kritisk kan finde ved det.

Categories: Okategoriserade

admin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *