Menu Home

Tur på det nye Moesgaard Museum

Aarhus er som by blevet noget helt særligt for mig som historie –og kunstinteresseret. Byen har gennemgået en stor forvandling i løbet af de seneste år og kan pryde sig med at være Europæisk kulturhovedstad i år 2017, hvilket jeg og nok også hele byen ser frem til. De fleste kender nok varetegnet for kultur i Aarhus som er kunstmuseet Aros med den ikoniske regnbue i forskellige farver på toppen man kan gå rundt i.

Det er også et fantastisk sted at være og helt klart et af de smukkeste museer vi har i hele landet og noget jeg kan anbefale alle og enhver at komme op til. Der er en god blanding af ældre traditionel kunst, men i den grad også ny moderne og eksperimenterende kunst som også tiltrækker en hel del unge mennesker til museet hvilket er fantastisk at opleve.

Det er dog ikke Aros vi skal snakke om i dag, men i stedet for et andet museum som ligger tæt på og som jeg vil mene er endnu flottere end Aros. Det er Moesgaard Museum jeg snakker om nu. Jeg har netop været ude og besøge det nye Moesgaard Museum hvilket jeg må sige var en særdeles positiv overraskelse.

Sidste jeg besøgte Moesgaard Museum var for et par år tilbage hvor det stadigvæk var det gamle museum der mest af alt var kendt for at huse Graveballemanden, som også var ganske spændende i forhold til danske historie. Det nye museum er dog en helt anderledes oplevelse. Det er blevet vanvittigt flot og selve bygningen og omgivelserne er en oplevelse i sig selv. For dem som er lidt kritiske vil jeg anbefale at tage et kig på følgende video, hvor museet er blevet optaget fra oven med en drone:

Ikke helt skidt vel? Det er blevet vildt flot og det er også lige så flot inden i, hvor man i den grad føler at man er kommet til et helt nyt og moderne museum. Udstillingerne er også flot sat op og der er også noget for enhver stil her. Der er både gammel traditionel kunst sat flot op, men også mere moderne udstillinger der løbende bliver udskiftet. Jeg vil ikke være bleg for at sige at det nye Moesgaard Museum er en af de bedste oplevelser jeg har haft med et museum i Danmark og klart noget jeg vil anbefale folk at tage til.

Categories: Okategoriserade

admin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *